Provence-i ratatouille

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
40 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
4 személy
Étel jellege
Reggeli
Beküldte
Beküldés ideje
1 kg
cukkini
1 kg
padlizsán
3 db.
paradicsompaprika
1 kg
hámozott paradicsom
2 db.
vöröshagyma
4 db.
fokhagyma
Provence-i ratatouille

Ki ne ismerné a jó öreg lecsót? Mi magyarok hajlamosak vagyunk kisajátítani ezt az ételt és a sajátunkénak tulajdonítani, ám sok más nép asztalára is kerül ebből az étekből. Lássuk, hogy készül a franciáknál!

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, és külön-külön felkockázzuk őket.
  2. A paprikát kevés olajon megpirítjuk, majd félretesszük.
  3. Külön serpenyőben egy pici olajon a cukkinit és a padlizsánt is rövid ideig pirítjuk, a paradicsomot a tört fokhagymával pedig egy másik edényben kevés olívaolajon pár percig pároljuk.
  4. A vöröshagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáöntjük a paprikát, a padlizsánt, a cukkínit, és a fokhagymás paradicsomot.
  5. Összekeverjük, egy-egy szál petrezselyemmel, bazsalikommal és kakukkfűvel ízesítjük, kevés sót és őrölt borsot adunk hozzá.
  6. Lefedve kb. 10 percig pároljuk, hogy az ízek összeérjenek.
  7. Fogyasztható önálló fogásként bagettel, de kiváló kísérője lehet grillezett vagy párolt húsoknak, halaknak.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *