Ratatouille-jal töltött padlizsán

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
20 perc
Sütési/főzési idő
40 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
4 személy
Étel jellege
Ebéd
Beküldte
Beküldés ideje
2 db.
padliszán
10 dkg
rizs
8 dkg
szalonna
1 fej
vöröshagyma
80 dkg
paradicsom
1 db.
salátacukkini
1 kg
paprika
2 gerezd
fokhagyma
4 evőkanál
ajvár
2 teáskanál
őrölt pirospaprika
5 dkg
szeletelt mandula
Ratatouille-jal töltött padlizsán
  1. A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbevágjuk és a belsejét átlósan bevagdossuk, tepsibe tesszük a vágott felével felfelé, olajjal meglocsoljuk, majd 200 fokos sütőben 30 perc alatt puhára sütjük.
  2. Mikor megsült a belsejét óvatosan kikaparjuk, hogy ne lyukadjon ki a héja.
  3. 2 evőkanál felmelegített olajon átforgatjuk a rizst, majd kétszeres mennyiségű vizet öntünk hozzá.
  4. Amikor felforr, takarékra vesszük a lángot és készre főzzük a rizst.
  5. Közben a kockákra vágott szalonna zsírját közepes lángon kiolvasztjuk.
  6. Megtisztítjuk a hagymát, majd kisebb kockákra vágjuk, a paradicsomot és a cukkinit is megmossuk, majd felkockázzuk.
  7. Kicsumázzuk a paprikát és csíkokra vágjuk.
  8. A hagymát hozzáadjuk a kiolvasztott szalonnához, kicsit megsózzuk, majd megpároljuk.
  9. Hozzáadjuk a paprikát, sózzuk, borsozzuk és átforgatjuk.
  10. Beletesszük a cukkinit, a zúzott fokhagymát és 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, az ajvárt és a pirospaprikát.
  11. Tíz perc alatt készre főzzük, majd hozzáadjuk a padlizsán kikapart belsejét is.
  12. A rizst és a ratatouille-t összekeverjük, és visszatöltjük a padlizsánok héjába.
  13. Megszórjuk a szeletelt mandulával és 180 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *