Rumos tekercs

Értékelés: 5.0/5. Összesen 1 értékelés érkezett eddig.
Töltődés...
Előkészítési idő
45 perc
Sütési/főzési idő
25 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
10 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
3 db.
tojás
10 dkg
porcukor
10 dkg
burgonyaliszt
1 kávéskanál
sütőpor
1 evőkanál
rum
1 db.
tojás
5 dkg
porcukor
2 evőkanál
rum
5 dkg
vaj
1 deciliter
tejszín
Rumos tekercs
  1. A tojást a cukorral addig verjük, ímg habos nem lesz.
  2. A burgonyalisztet a sütőporral összekeverjük.
  3. A cukorral a felvert tojáshoz adjuk, végül a rumot is beleöntjük.
  4. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a keveréket beleöntjük.
  5. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  6. Konyharuhára borítjuk és még melegen felgöngyöljük. Hagyjuk így kihűlni.
  7. A tojást, a cukrot, a rumot és a vajat serpenyőben összekeverjük. Folyamatosan kevergetve lassú tűzön főzzük, amíg sima nem lesz. Kihűtjük.
  8. A tejszínt addig verjük, míg kemény habot nem kapunk, majd a rumos keveréket forgassuk bele.
  9. A süteményt széthajtva a töltelékkel megkenjük, majd újra feltekerjük.
  10. Díszíthetjük tejszínhabbal, csokidarával.
  11. Tálalásig hűvös helyen tároljuk.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *