Szilvatorta

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
60 perc
Sütési/főzési idő
30 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
8 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
Beküldés ideje
23 dkg
finomliszt
11 dkg
vaj
1 evőkanál
porcukor
75 dkg
magraváló szilva
2 dkg
vaj
5 dkg
rétesliszt
13 dkg
porcukor
3 db.
tojás
2 deciliter
tejszín
Szilvatorta
  1. Készítsük el a tésztát: a lisztet, a vajat és a cukrot dolgozzuk össze, majd 0,5 dl vizet adjunk hozzá.
  2. A tészátból formázzunk cipót, folpackba tekerve helyezzük hűtőszekrénybe 30 percre.
  3. Ezalatt a szilvát szárazzuk le, mossuk meg, vágjuk ketté, magozzuk ki.
  4. Kb. 26 cm átmérőjű tortaformát vajazzunk ki és a tésztát úgy nyújtsuk bele, hogy peremet alakítunk ki. Villával szurkáljuk meg.
  5. A tésztát 1 evőkanál liszttel és 1 evőkanál cukorral hintsük meg, majd a szilvaszemeket domború felükkel felfelé rakjuk rá.
  6. A tojásokat egy tálban simára keverjük, majd a maradék cukrot, az átszitált lisztet és a tejszínt hozzáadjuk.
  7. A keveréket a szilvákra öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tolva, kb. 40 percig sütjük.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *