Tiramisu

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
40 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
8 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
500 gramm
mascarpone
6 db.
tojás
120 gramm
kristálycukor
6 csésze
erős kávé
300 gramm
babapiskóta
Tiramisu

Az egyik legismertebb olasz desszert a Tiramisu. Neve magyarra fordítva azt jelenti, hogy “dobj fel”, és ez igaz is, hiszen elég egy falat ebből a finomságból és máris jobb kedvre derül az ember. Ez az egyszerre keserű és édes desszert csak akkor sikerülhet jól, ha minőségi alapanyagokkal dolgozunk. Igaz ez főként a kávéra, ami legyen erős espresso, és a kakaóporra, ami magas szárazanyagot tartalmazzon. Így kapjuk meg a semmihez sem hasonlítható kontrasztot az ízvilágban, ami olyan egyedivé varázsolja ezt a finomságot.

  1. Főzzük le az erős, espresso kávét. Tegyünk bele két evőkanál cukrot, öntjük ki egy tányérba, amibe egy babapiskóta is belefér és hagyjuk kihűlni.
  2. Mivel nyers tojásokkal dolgozunk, figyeljünk rá, hogy friss tojásokat használjunk. A tojássárgáját a cukor felével keverjük ki habosra.
  3. Ehhez jön a mascarpone, törekedjünk rá, hogy csomómentes legyen keverjük ezt is habosra.
  4. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, adjuk hozzá a cukor másik felét és ezzel is verjük pár percig.
  5. A felvert fehérjét óvatosan keverjük hozzá a tojássárgás-mascarponés krémhez. Érdemes először egy kevés fehérjehabot erős mozdulatokkal belekeverni, hogy meglágyítsuk a krémet, majd a többit egy nagyobb fakanál segítségével keverjük bele, hogy törekedve, hogy minél habosabb maradjon.
  6. A kávé mostanra kihűlt. Forgasd meg benne a babapiskótákat. Nem kell eláztatni, 2-3 másodperc elég nekik, majd tedd őket egy tálba, szépen sorba, szorosan egymáshoz.
  7. A babapiskótákra jöhet a krém fele, oszlassuk el egyenletesen, majd szita segítségével szórjuk meg vastagon kakaóporral.
  8. Újra a kávés babapiskóta réteg következik, majd a krém és a vastag kakaószórás. A tetejét díszíthetjük.
  9. Fedjük le és tegyük hűtőbe, hogy igazán összeérjenek az ízek, hagyjuk ott éjszakára.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *