Hideg uborkaleves

1 csillag (rossz)2 csillag (elmegy)3 csillag (átlagos)4 csillag (jó)5 csillag (kiváló) (Nincs még értékelve)
Előkészítési idő
30 perc
Sütési/főzési idő
20 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
4 személy
Étel jellege
Vacsora
Beküldte
Beküldés ideje
1 csésze
tejföl
2 gerezd
fokhagyma
1 csomag
friss kapor
3 evőkanál
liszt
3 evőkanál
olívaolaj
1 db.
citrom leve
Hideg uborkaleves
  1. Csorgassuk egy fazékba az olívaolajat, majd fonnyasszunk meg benne az összezúzott fokhagymát.
  2. Adjunk hozzá meghámozott és kockára vágott kígyóuborkát. Pároljuk pár percig, majd fűszerezzük fehér borssal, összevágott kaporral, sóval.
  3. Engedjük fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje.
  4. Főzzük tíz percig, utána hideg vízzel elkevert liszttel habarjuk be.
  5. Keverjünk hozzá tejfölt, jól forraljuk ki, és a végén ízesítsük citromlével.
  6. Botmixerrel pürésítsük, majd hűtsük le alaposan.
  7. Tálaláskor frissen összevágott kaporral hintsük meg.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *