Mángoldos pite

1 csillag (rossz)2 csillag (elmegy)3 csillag (átlagos)4 csillag (jó)5 csillag (kiváló) (1 értékelés,5.00/5)
Előkészítési idő
40 perc
Sütési/főzési idő
60 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
5 személy
Étel jellege
Vacsora
Beküldte
Beküldés ideje
145 gramm
fehér rizsliszt
60 gramm
ragacsos rizsliszt
75 gramm
burgonyakeményítő
30 gramm
tápiókaliszt
15 gramm
csicseriborsóliszt
1 teáskanál
xantángumi
1 teáskanál
sütőpor
1 teáskanál
100 gramm
vaj
65 gramm
cukor
2 db.
tojás
2 evőkanál
tejföl
1 kg
mángold
2 db.
tojás
10 dkg
cukor
5 dkg
fenyőmag
1 teáskanál
fahéj
3 dkg
parmezán, reszelve
5 dkg
mazsola, kevés konyakban megáztatva
2 db.
alma, meghámozva és vékony cikkekre vágva
Mángoldos pite
  1. A liszteket, a keményítőt, a xantánt, a sütőport és a sót összeszitáljuk, majd késes robotgépben morzsásra daráluk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a tejfölt, és gyorsan bucivá dolgozzuk. Elosztjuk 1/3-2/3 arányban, és mindkét tésztát tenyérnyi koronggá lapítjuk. Folpackba csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. A mangold szárát kivágjuk, most csak a levele kell. A leveleket megmossuk, durvára vágjuk, egy nagy fazék forró vízben 15 percig főzzük, majd hideg vízzel átöblítjük. Kinyomkodjuk belőle a vizet, és összekeverjük a tojásokkal, a cukorral, a fahéjjal, a fenyőmaggal, a parmezánnal és a konyakos mazsolával.
  3. A nagyobbik pitetésztát két sütőpapír között kinyújtjuk kb. 26 cm átmérőjűre, és egy 23 cm-es kivajazott piteformába tesszük úgy, hogy annak falát is befedje. Belesimítjuk a mangoldos tölteléket, majd arra körben ráfektetjük az almacikkeket. A kisebbik tésztát is kinyújtjuk, és az almára fektetjük. A két tészta széleit összenyomkodjuk. A pitét 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Szeletelés előtt teljesen kihűtjük.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *