Rizskó

1 csillag (rossz)2 csillag (elmegy)3 csillag (átlagos)4 csillag (jó)5 csillag (kiváló) (3 értékelés,5.00/5)
Előkészítési idő
15 perc
Sütési/főzési idő
30 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
4 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
Beküldés ideje
1 liter
tej
125 gramm
rizs
4 db.
tojás
4 evőkanál
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
1 db.
citrom
Rizskó

Mindenki ismeri, mindenki szereti. 🙂

  1. A rizst a tejben folyamatos kavargatás mellett puhára főzzük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a kész tejberizshez kavarjuk.
  3. A fehérjéket a cukorral, vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával kemény habbá verjük.
  4. A habot a sárgájás tejberizshez keverjük, ízlés szerint még édesíthetjük.
  5. Kivajazott, rétesliszttel megszórt tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  6. Magában, eperdzsemmel, áfonyalekvárral vagy bármilyen gyümölcsöntettel tálalható.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *