Szicíliai torta

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
105 perc
Sütési/főzési idő
40 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
8 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
13 dkg
vaj
10 dkg
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
1 csipet
4 db.
tojás
13 dkg
rétesliszt
13 dkg
étkezési keményítő
1 kávéskanál
sütőpor
1 db.
zselatin
25 dkg
ricotta sajt
6 dkg
porcukor
5 evőkanál
narancslikőr
12 dkg
kandírozott gyümölcs
3 dkg
pirított mandula
8 dkg
étcsokoládé
1 deciliter
tejszín
Szicíliai torta
  1. A vajat, a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a tojásokkal könnyűre, habosra verjük.
  2. A lisztet, a keményítőt és a sütőport összekeverve hozzáadjuk.
  3. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk és kilisztezünk.
  4. A tésztát beletöltjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőbe toljuk, 35-40 percig sütjük.
  5. A fomában hagyjuk kihűlni.
  6. A formából kiszedve 3 egyforma lapba vágjuk.
  7. A zselatint beáztatjuk.
  8. A ricottát 5 dkg porcukorral és 2 evőkanál likőrrel simára keverjük.
  9. A kandírozott gyümölcsöt, a mandulát és a csokoládét apróra vágva hozzáadjuk.
  10. Két evőkanál vizet felforralunk, a zselatint nagyon kis lángon felolvasztjuk benne és azonnal a krémhez keverjük.
  11. 30 percig hűlni hagyjuk.
  12. A tejszínt a maradék porcukorral kemény habbá verjük.
  13. Az alsó tortalapot 1,5 evőkanál likőrrel meglocsoljuk, a krém felét rákenjük.
  14. A második tortalapot ráfektetjük, 1,5 evőkanál likőrrel meglocsoljuk és a maradék krémmel megkenjük.
  15. A harmadik tortalapot a tetejére fektetjük.
  16. A tortát tejszínhabbal bevonjuk.
  17. Kandírozott gyümölccsel és a csokoládéról lefaragott forgácsokkal díszítjük, majd 30 percig állni hagyjuk.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *