Cseresznyés habos lepény

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
40 perc
Sütési/főzési idő
20 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
4 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
Beküldés ideje
25 dkg
liszt
3 db.
tojássárgája
15 dkg
cukor
3 evőkanál
langyos víz
1 csipet
1 csomag
vaníliás cukor
2 teáskanál
sütőpor
5 dkg
olvasztott vaj
5 evőkanál
tej
50 dkg
kimagozott cseresznye
3 db.
tojásfehérje
15 dkg
porcukor
Cseresznyés habos lepény
  1. A tojássárgáját a cukorral és vízzel habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, olvasztott vajat, tejet és a pici sót. Simára keverjük.
  3. Sütőpapírral kibélelünk egy közepes nagyságú tepsit. Beletesszük a tésztát és 200 fokon 15-20 percig aranybarnára sütjük.
  4. A tojásfehérjét és a cukrot kemény habbá verjük és a kimagozott cseresznyét beleforgatjuk.
  5. A tésztaalapja kenjük ezt a gyümölcsös habot és 150 fokon továbbsütjük, míg a teteje meg nem keményszik.
  6. Langyosan már szeletelhető és ehető.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *