Feketeerdő torta

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
90 perc
Sütési/főzési idő
45 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
8 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
Beküldés ideje
7 db.
tojás sárgája és fehérje
15 dkg
kristálycukor
1 db.
vaníliarúd
15 dkg
finomra reszelt étcsokoládé
15 dkg
darált mandula
15 dkg
rétesliszt
3 kávéskanál
sütőpor
8 deciliter
meggybefőtt
8 deciliter
tejszín
5 dkg
porcukor
6 evőkanál
cseresznyepálinka
20 dkg
reszelt csokoládé
Feketeerdő torta
  1. A tojássárgájákat 10 dkg cukorral habosra verjük.
  2. A vaníliavelőt kikaparjuk, a csokoládéval meg a mandulával együtt a tojássárgájához adjuk.
  3. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd apránként belekeverjük.
  4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  5. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a tésztába forgatjuk.
  6. Egy tortaformát kivajazunk, a tésztát beletöltjük, majd a sütőbe tolva 45 percig sütjük.
  7. A sütőből kivéve rácsra fektetjük, hagyjuk kihűlni.
  8. A töltelékhez a meggyet lecsepegtetjük, de a levét felfogjuk, és 16 szem meggyet félreteszünk.
  9. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, 3 ek meggylevet hozzáadunk.
  10. A tésztát három egyforma lapba vágjuk.
  11. 2 lapot 1-1 ek meggylével és 3 ek cseresznyepálinkával meglocsolunk.
  12. A tejszínhab egyharmadát az alsó tortalapra simítjuk, a meggy felét réterítjük.
  13. A második tortalapot ráfektetjük, a tejszín második harmadával megkenjük, a meggy másik felét rárakjuk.
  14. A harmadik lapot a tetejére borítjuk.
  15. A tortát a maradék tejszínnel bevonjuk, a reszelt csokoládéval megszórjuk, 16 tejszín-halmocskával díszítjük, és mindegyikre egy meggyszemet rakunk.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *