Klasszikus kalács

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
150 perc
Sütési/főzési idő
40 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
6 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
Beküldés ideje
5 dkg
friss élesztő
3 deciliter
tej
2 db.
tojás
10 dkg
kristálycukor
1 kávéskanál
őrölt kardamom
55 dkg
finomliszt
18 dkg
margarin
1 kávéskanál
10 dkg
margarin
7 dkg
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
1 db.
tojás
Klasszikus kalács
  1. Az élesztőt nagy tálba tesszük és kevés tejben feloldjuk.
  2. Hozzáadjuk a maradék tejet, a tojásokat, a cukrot, a kardamomot és 40 dkg lisztet.
  3. A tésztát simává, rugalmassá dolgozzuk össze.
  4. Fedővel letakarva, kb. 40 percig kelesztjük, hogy a duplájára dagadjon.
  5. Hozzáadjuk a margarint, a sót és a maradék 15 dkg lisztet, majd újra kidolgozzuk.
  6. Szintén letakarjuk és további 20-30 percig kelesztjük.
  7. A tésztát meglisztezett deszkára öntjük és gyorsan újra átgyújruk.
  8. Kettéválasztjuk és téglalap alakúra nyújtjuk őket.
  9. A töltelék hozzávalóit (margarin, kristálycukor, vaníliás cukor) összekeverjük és hosszában a tészta közepére kenjük.
  10. A tésztát két oldalán ferdén bevagdossuk és a csíkokat felváltva középre hajtogatjuk, mintha copfot fonnánk.
  11. Letakarva 30 percig kelesztjük.
  12. A tetjét tojással megkenjük, durva kristálycukorral megszórjuk, előmelegített sütőbe toljuk.
  13. 30-40 perc alatt megsütjük.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *