Mákos-diós beigli

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
180 perc
Sütési/főzési idő
40 perc
Elkészítési nehézség
Közepes
Adag
10 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
Beküldés ideje
1 kg
liszt
25 dkg
vaj
20 dkg
libazsír
3 dkg
élesztő
2 db.
tojás
6 dkg
cukor
4 deciliter
tej
2 deciliter
tej
30 dkg
cukor
40 dkg
darált dió
8 dkg
mazsola
1 db.
citrom reszelt héja
2 deciliter
baracklekvár
3 deciliter
víz
30 dkg
cukor
40 dkg
darált mák
1 db.
citrom reszelt héja
8 dkg
mazsola
2 deciliter
lekvár
Mákos-diós beigli
  1. A lisztet a cukorral, sóval, zsiradékkal elmorzsoljuk, az élesztőt kevés langyos tejben feloldjuk és az egészet megfelelő mennyiségű tejjel összegyúrjuk.
  2. A tésztának félkeménynek kell lennie, hogy a kéztől elváljon.
  3. Letakarva rövid ideig (15-20 perc) pihenni hagyjuk, majd a tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, cipókba formázzuk.
  4. Elkészítjük a töltelékeket: A diótöltelékhez összekeverjük a 2 dl tejet, 30 dkg cukrot, a darált diót, mazsolát és a citrom héját. A máktöltelékhez a 2,5 dl vízhez hozzáadjuk a 30 dkg cukrot, a darált mákot, citrom reszelt héját és a mazsolát, összedolgozzuk, majd ízesítjük szegfűszeggel, fahéjjal.
  5. Ezután a tésztát vékony téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a lekvárral, és amilyen vastagságú a tészta, olyan vastagon kenjük meg a dió, illetve a máktöltelékkel.
  6. Összesodorjuk, tepsire helyezzük hármasával megfelelő távolságra egymástól.
  7. Mindegyiket 3-4 helyen megszurkáljuk, tojássárgájával megkenjük és hideg helyen kb.30-40 percig állni hagyjuk. Ezután megkenjük tojásfehérjével is és további 30 percig pihentetjük, immár meleg helyen.
  8. Mérsékelten meleg sütőben márványos tetejűre sütjük.
  9. Kihűlve szeleteljük.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *