Málnás parféalagút csokoládélapokkal

Még nem étékelte senki sem. Légy Te az első!
Töltődés...
Előkészítési idő
25 perc
Elkészítési nehézség
Egyszerű
Adag
6 személy
Étel jellege
Desszert
Beküldte
Beküldés ideje
10 dkg
étcsokoládé
50 dkg
málna
10 dkg
cukor
5 deciliter
hideg habtejszín
1 teáskanál
zselatin
Málnás parféalagút csokoládélapokkal
  1. Gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk az étcsokoládét, sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük, vékonyan elterítjük, majd dermedni hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A töltéshez félreteszünk a málnából néhány szemet, a többit a cukorral együtt botmixerrel pürésítjük.
  3. A tejszínhabot és a fél dl hideg vízben megduzzasztott, majd mikróban felmelegített zselatint hozzákeverjük.
  4. A krémet folpackkal bélelt alagútformába öntjük 3-4 rétegben úgy, hogy megdermedt, feldarabolt csokoládélapokat és a félre tett málnaszemeket közé rétegezzük.
  5. Fagyasztóba téve lefagyasztjuk.
  6. Tálalás előtt málnaszemekkel és csokoládé darával díszítjük.
  7. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Még nem szólt hozzá senki sem. Légy te az első!

Vélemény, hozzászólás?

Megjegyzés: Szólj hozzá! Oszd meg véleményedet másokkal is.

Az email címed nem lesz látható mások számára. *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Írd be a megfelelő számértéket. *